Lefestettek egy Banksy-graffitit a brit tengerparton, amely két gyereket ábrázolt egy levegőbe emelkedő, felfújható csónakon, mivel a helyi közösségben egy kislány tragikus halálának emlékét idézte fel.

    A BBC hírportáljának cikke szerint a lány 2018-ban halt meg a norfolki Gorleston strandján, amikor szétrobbant a felfújható ugrálóvár, amelyen tartózkodott.     Banksy műalkotása augusztusban jelent meg egy falon a helyszín közelében. A városi tanács úgy döntött, hogy tekintettel a helyi lakosok érzéseire, lefesti a graffitit.
    A tanács illetékesei szerint a képet helyre lehet állítani, és alkalmasabb helyet lehet találni neki.
    “Köszönjük Banksynek a csodálatos műalkotást, és abszolút megértjük, hogy ezekről a körülményekről nem tudhatott” – fűzték hozzá.     Az alkotásról korábban Banksy elismerte, hogy az ő munkája. A falfestmény egyike annak a 10 képnek, amelyet a személyazonosságát titokban tartó művész Norfolkban és Suffolkban hagyott az úgynevezett “nagy brit graffitizés” (Great British Spraycation) során. Az első kép augusztus 6-án, pénteken jelent meg, a többit pedig a következő napokban fedezték fel.     Great Yarmouth kikötővárosban olyan falfestményt készített a művész, amely egy buszmegálló tetején táncoló párt ábrázol, egy harmonikán játszó férfi kíséretében. Az alkotást kordonnal kerítették el, nehogy megsérüljön.

London, 2021. augusztus 16., (MTI)