London, 2020. december 21., hétfő (MTI) – A brit kormány “minden szinten kapcsolatba lépett” Párizzsal annak érdekében, hogy minél hamarabb megindulhasson a teherforgalom az angliai Dover és a franciaországi Calais között – mondta hétfőn Boris Johnson brit miniszterelnök. Hangsúlyozta azt is, hogy meghaladta a félmilliót a koronavírus-vakcina első dózisával beoltottak száma az Egyesült Királyságban.

    A francia hatóságok hétfőn nulla órától nem fogadják a brit oldalról érkező teherforgalmat a Nagy-Britanniában feltűnt új koronavírus-változat gyors terjedése miatt. A zárlat nyomán a Nagy-Britannia felé irányuló forgalom is jórészt leállt, mivel a doveri kikötő és a Csatorna-alagút angliai vasúti terminálja nem működik.
    Johnson a Downing Streeten tartott hétfő esti sajtóértekezletén kijelentette: telefonon beszélt Emmanuel Macron francia elnökkel, aki biztosította őt arról, hogy “néhány órán belül” szeretné megoldani a helyzetet.
    A máris tapasztalható felvásárlási hullámra utalva a brit kormányfő kijelentette: a brit áruházak beszállítói hálózata “robusztus”, és mindenki a megszokott módon vásárolhat továbbra is.

Forrás: mti.hu