Az egyre radikálisabbá váló baloldali liberális erők arra tesznek kísérletet, hogy balra tolják a politikai “játékteret” Európában – jelentette ki Hidvéghi Balázs, a Fidesz európai parlamenti képviselője pénteken.

    A politikus a XXI. Század Intézettel közös konferenciasorozatának második, Jobb/közép című online rendezvényén ezt úgy szemléltette, mint egy vívópástot, amelyet hirtelen több méterrel elmozdítanak az egyik irányba, így aki korábban középen állt, a pálya szélén találja magát, beszűkült mozgástérrel.
    Egy hangos, erőszakos baloldali elit a média támogatásával olyan új helyzetet igyekszik létrehozni, amelyben néhány éve még mérsékeltnek számító vélemények szélsőségesekké válnak. Ezt nem szabad engedni: nem bízható a baloldalra, hogy eldöntse, mi a közép és mi a szélsőség – vélekedett Hidvéghi Balázs.
    Köszöntőjében Schmidt Mária, a XXI. Század Intézet főigazgatója azt mondta, hogy Orbán Viktor miniszterelnök 2010 után a munkaalapú gazdaságra “állt vissza”, az adórendszer a dolgozókat és a családokat támogatja.

Budapest, 2021. május 28.

Forrás: mti.hu