Nem szabad most külső nyomásgyakorlással “belenyúlni” a tunéziai folyamatokba, mert minden külső nyomásgyakorlás a helyzet destabilizálását okozhatja – írta közösségi oldalán a külgazdasági és külügyminiszter.

    Szijjártó Péter felidézte: az elmúlt napokban sok hír szólt arról, hogy Tunéziában az elnök felfüggesztette a parlamentet és leváltotta a miniszterelnököt.
    “Nekünk, európaiaknak fontosak az észak-afrikai fejlemények, hiszen nem akarjuk, hogy újabb ország váljon az Európa felé irányuló, a szubszaharai térségből induló migrációs hullámok átjáróházává” – hangsúlyozta a miniszter.
    Hozzátette: Abdalláh bin Zajid Ál Nahajannal, az Egyesült Arab Emírségek külügyminiszterével szombat este arról beszélt telefonon, hogy nem szabad most külső nyomásgyakorlással “belenyúlni” a tunéziai folyamatokba, mert minden külső nyomásgyakorlás a helyzet destabilizálását okozhatja.
    “Nekünk itt, Európában az az érdekünk, hogy ne induljanak meg újabb migrációs hullámok a Földközi-tengeren keresztül” – szögezte le Szijjártó Péter.

Budapest, 2021. július 31., (MTI)