Újraindítási csomaggal készül a fővárosi önkormányzat a koronavírus-járvány miatt bevezetett korlátozások enyhítését követően, ezzel segítve a budapesti vendéglátóipart.

    Gy. Németh Erzsébet (DK) humán területekért felelős főpolgármester-helyettes hétfőn online sajtótájékoztatón közölte: Budapest turisztikai újranyitási csomaggal segíti a válságban lévő vendéglátóipart. A fővárosi önkormányzat a saját területén kiterjeszti a teraszszerzési lehetőségeket, egyszerűsítik a kérelmek befogadását és gyorsítani fogják azok elbírálását – tette hozzá.
    Elmondta: elengedik a teraszok bérleti díjait, majdnem száz százalékban, valamint növelni szeretnék a közterület-használati lehetőségeket és kiterjesztik majd a helyiségbérleti díjak kedvezményét; csökkentik majd a rendezvények szervezéséhez szükséges adminisztrációs terheket is.
    Gy. Németh Erzsébet hangsúlyozta, a “tavaszi újranyitáskor” két szempontot tart a városvezetés a legmegfontolandóbbnak: rugalmasan szeretnének reagálni a szakmai felvetésekre, ugyanakkor szeretnék az emberek biztonságát garantálni.

Budapest, 2021. február 8.

Forrás: mti.hu