Újabb 300 millió forintra pályázhatnak a kis és közepes sportegyesületek a HISZEK Benned! sportprogram második alprogramjának legújabb, hatodik ütemében – jelentette be Szabó Tünde sportért felelős államtitkár csütörtökön sajtótájékoztatón.

    Szabó Tünde elmondta, hogy a program általános célja  – az ország népegészségügyi mutatóinak javítása érdekében – a szabadidős sportolók körének bővítése, az egészséges életmódra nevelés, valamint minél több fiatal bevonása az utánpótlássportba és a tehetséggondozásba.
    Hozzátette: a második alprogram hatodik ütemében most az utánpótlás-neveléshez kapcsolódó sportszakmai feladatok ellátására lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni, minimum 500 ezer, maximum 4 millió forint értékben.
    Deutsch Tamás, a Sportegyesületek Országos Szövetségének (SOSZ) elnöke közölte, hogy azok a kis és közepes sportszervezetek nyújthatnak be pályázatot június 30-ig, amelyek nem részesültek a Kiemelt Sportágfejlesztési Program (KSF) nyújtotta támogatásban, vagy TAO-támogatásban.

Budapest, 2021. június 3.

Forrás: mti.hu