Mintegy 400 millió forint uniós forrásból fejlesztettek és bővítettek a Salföldi Majorban, a Hegyestű geológiai bemutatóhelyen, a Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpontban és Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál. A Rejtett kincsek a Balaton-felvidéki Nemzeti Parkban elnevezésű projekt átadóünnepséget a Salföldi Majorban tartották kedden.

    Az ünnepségen Rácz András, az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára elmondta: tavaly nyáron 10 millió vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a hazai szálláshelyeken, ennek 40 százalékát a Balaton térségében.
    Mint mondta, idén nyáron is a hazai turisztikai célpontok felértékelődésére számítanak, ezt célozzák az átfogó fejlesztések is. Idén májusra megújult a Salföldi Major fogadóépülete, új látogatóközpont épült Balatonfüreden a Lóczy-barlangnál, akadálymentesítették a Hegyestű geológiai bemutatóhely fogadóépületét és megújultak a tereplépcsők, valamint a Tapolcai Tavasbarlang Látogatóközpontban többnyelvűvé fejlesztették az audioguide-rendszert.

Salföld, 2021. június 1.

Forrás: mti.hu