Berlin, 2020. december 16., szerda (MTI) – A BMW debreceni üzeme lesz a kulcspontja a német autógyártó társaság elektromobilitásra épülő stratégiájának – mondta Szijjártó Péter szerdán Münchenben, a vállalat vezetőivel folytatott megbeszélése után.

    A miniszter a Facebook-oldalán közvetített online sajtónyilatkozatában kiemelte, hogy a BMW döntése “fantasztikusan jó hír, hiszen azt mutatja, hogy Magyarország a tradicionális autóipari korszakot követően az elektromos autózásra épülő korszakban is a világ vezetői közé fog tartozni”.
    Szijjártó Péter rámutatott, hogy a BMW ugyan eddig is gyártott már elektromos autókat, de külön kifejleszt egy platformot, amelyre kizárólag elektromos meghajtású modellek épülnek majd, és ezeket a modelleket Debrecenben fogják gyártani.
    Beszámolt arról, hogy az üzem építésének előkészítése a tervezett menetrend szerint halad. A terület a vállalat tulajdonába került, a kormány által vállalt infrastrukturális fejlesztések befejeződtek, és minden készen áll arra, hogy megkezdődjön először a belső infrastruktúra kiépítése, majd a gyár felépítése.

Forrás: mti.hu