Jelentősen nőtt az Európában piacvezető magyar jakuzzigyártó Wellis Magyarország Zrt. árbevétele tavaly: az előzetes adatok szerint meghaladta a 20 milliárd forintot, szemben a 2019. évi 12,9 milliárd forinttal szemben – közölte a cég az MTI-vel.

    A magyar tulajdonú vállalkozás 8,5 milliárd forint értékben beruház Ózdon, 800 új munkahelyet hoz létre a városban és környékén, csaknem 800 dolgozót foglalkoztat dabasi gyártóközpontjában.
    Az idénre tervezett 30 ezres jakuzzi értékesítést követően a közeljövőben akár évi 80 ezer medence eladását tervezik.
    A célok megvalósításában a dabasi gyárközpont fejlesztése mellett a cégvezetés jelentős szerepet szán a hamarosan megnyitandó ózdi gyáregységnek is, amely 29 ezer négyzetméter gyárterülettel, 27 ezer négyzetméter logisztikai központtal és magasan automatizált gyártósorokkal növeli majd a vállalat kapacitását.
    A közeljövőben így több mint 1500 munkatársával dolgozik majd a magyar családi vállalat azért, hogy a világ három legnagyobb gyártója között szerepeljen – idézik a közleményben Czafik Zsoltot, a Wellis Magyarország Zrt. vezérigazgatóját.
    Hozzátette: a dabasi és az ózdi csapat összefogásával, a kiválóan képzett munkaerővel nemcsak a megnövekedett igények kiszolgálása a céljuk a kapacitás folyamatos növelésével, hanem innovációk piaci bevezetése, valamint a prémium termékminőség és szolgáltatás továbbfejlesztése is. A legmodernebb jakuzzi-gyártástechnológia kialakítása mellett a nemzetközi kapcsolatok szélesítése is stratégiai cél az európai határokat túllépő magyar vállalatnál.
    A cég egy év alatt több mint 50 amerikai partnerrel bővítette a világszerte már ezres nagyságrendű viszonteladói hálózatát. A vállalat a jakuzzigyártás mellett kiemelt hangsúlyt fektet a szaniter üzletágának további népszerűsítésére – közölték.
    A Wellis Magyarország Zrt. idén februárban 9,9 milliárd forint össznévértékű kötvényt bocsátott ki a növekedési tervei finanszírozása érdekében a jegybank által meghirdetett Növekedési kötvényprogramban (Nkp).
    Az ózdi beruházást bejelentő tavalyi sajtótájékoztatón elhangzott: a Wellis az ABB vezető globális technológiai vállalat otthagyott ózdi telepét vette meg, a 29 ezer négyzetméternyi gyárterületre új gépeket visz, emellett logisztikai központot épít, a beruházással a medencegyártásban a világ egyik legnagyobb kapacitását hozza létre. A cég 2003-ban alakult, 2010 óta gyártanak masszázsmedencét, 2020-ra Európa vezető masszázsmedence gyártójává váltak.

Budapest, 2021. március 3.

Forrás: mti.hu