Nyolc vállalat 25 milliárd forint értékben hajt végre beruházást külföldön, ehhez pedig 13 milliárd forintnyi állami támogatást kapnak – mondta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán az oklevél átadási ünnepségen, Budapesten.

    Szijjártó Péter kiemelte: a külpiaci növekedési támogatási programot azért indították, hogy segítsék a magyar vállalatokat termelő, kutatási és szolgáltatási kapacitásaik kihelyezésében. Hetven milliárd forintos keretet különített el a kormány erre a célra, 157 vállalat nyújtotta be eddig a pályázatát, és a most bejelentettekkel együtt 28 győztest hirdettek ki. Ezek a vállalatok összesen 80 milliárd forint értékben beruháznak jellemzően a Nyugat-Balkánon, amelyhez a kormány 42 milliárd forintnyi támogatást biztosított.
    A miniszter által ismertetett vállalatokból hat a Nyugat-Balkánon, egy Ausztriában, egy pedig Szingapúrban hajt végre beruházást.
    Az eseményen a támogatói oklevelet az Aktív Kft., a DSC2000 Kft., a Gémtech Kft., a Geospeciál Kft., az MPP Zrt., az OLP-Tech Kft., az Openware Kft. és a Sat-Trakt Kft. vehette át.

Budapest, 2021. február 17.

Forrás: mti.hu