Január 4., hétfő – Az önkormányzatok finanszírozásának biztosítását sürgette az MSZP országgyűlési képviselője hétfőn.

    Szabó Sándor az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón azt mondta, fekete volt a tavalyi év az önkormányzatoknak, amelyek idén sem várhatnak sok jót.
    Kifejtette: az Orbán-kormány tavaly szisztematikusan elkezdte felszámolni az önkormányzati rendszert, elvonta a települések legtöbb forrását.
    Hozzátette: az önkormányzatok már a kötelező feladataikat sem tudják a korábbi színvonalon ellátni.
    Szabó Sándor szerint a cél egyértelmű, ellehetetleníteni az ellenzéki vezetésű önkormányzatokat, a kormány ugyanis a évvégi pénzszóráskor a kormánypárti vezetésű településeket valamelyest kompenzálta.
    Kitért arra is, év végén százmilliárd forint került Orbán Balázs államtitkár alapítványához, több milliárd forintot kaptak az egyházak, de jutott stadionfejlesztésre is.
    Hozzátette: a hat éve 14 milliárd forintból épült Groupama Aréna – “Kubatov Gábor stadionja” – ma is jó állapotban van, mégis hárommilliárd forintot kapott tavaly felújításra.
    Jelezte, az ügyben írásbeli kérdéssel fordult Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszterhez, hogy rendjén valónak tartja-e, hogy a gyerekek iskolába, az idősek orvoshoz vagy a munkavállalók munkába járást segítő helyi közösségi közlekedéshez nem biztosítják a költségvetésben szereplő kétmilliárd forintot, míg Kubatov Gábor stadionjának fejlesztésére hárommilliárd forintot adnak.

Forrás: mti.hu