Mintegy 10 milliárd forint értékben valósul meg egészségipari beruházás a Nyírségben a tavaly indított Egészségipari támogatási program segítségével – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter az EU-FIRE Kft. három beruházásból álló fejlesztése első ütemének, a Kocsordon felépült üzem virtuális átadásán kedden, Budapesten.

    A pénzügyminiszter elmondta, hogy a fejlesztés első ütemében Kocsordon a társaság mintegy 2 milliárd forintos beruházással egészségügyi védőeszközök, orvosi kanülök, valamint lélegeztető- és újraélesztő gépekhez szükséges alkatrészek gyártására alkalmas üzemet hozott létre, amihez a kormány több mint 1,5 milliárd forinttal járult hozzá az Egészségipari támogatási programban.
    Varga Mihály kiemelte, az összesen 10 milliárd forintos fejlesztés három szakaszban valósul meg, a másik két szakasz Mátészalkán jön létre, ezekkel a beruházásokkal el lehet érni, hogy olyan egészségügyi eszközökből is ellátásbiztonság legyen az országban, amelyeket korábban külföldről lehetett beszerezni.

Budapest, 2021. április 13.

Forrás: mti.hu