Veszélyesnek és érthetetlennek tartja az LMP frakcióvezetője az autópályák privatizálásának tervét. Keresztes László Lóránt szerint mivel a tervnek a Pécset és Baranyát kiszolgáló autópályák is részei, azt a térség összes kormánypárti képviselőjének egységesen kell elutasítania, köztük Hoppál Péter fideszes politikusnak is.

    Keresztes László Lóránt online sajtótájékoztatóján arra szólította fel a fideszes képviselőt, hogy “végre most álljon a helyiek mellé”, mert szerinte eddig azt bizonyította, hogy “bármikor képes elárulni a pécsieket, a baranyaiakat”.
    Az ellenzék költségvetési módosító javaslatainak leszavazásával Hoppál Péter 5 milliárd forinttól fosztotta meg a térséget – sérelmezte Keresztes László Lóránt, aki azt is felrótta a fideszes politikusnak, hogy hozzájárult a Pécsi Tudományegyetem alapítványba szervezéséhez, valamint a közműadó módosításához is. Utóbbi évente több tízmilliós költségnövekményt jelent Pécs számára – tette hozzá.
    Hoppál Péter azt is támogatta, hogy az állam kivonuljon a helyi tömegközlekedés finanszírozásából, és azt sem próbálja megakadályozni, hogy atomtemető épüljön Pécs szomszédságában – sorolta az általa vitatott döntéseket.
    Keresztes László Lóránt szerint Hoppál Péter akkor is a térség ellen fordult, amikor 2015-ben a kormány által Martonfára tervezett, menekülteket befogadó tábor létrehozásán munkálkodott, és amelytől csak tiltakozással tudták meghátrálásra kényszeríteni a kormányt – emlékeztetett.
    Elfogadhatatlannak nevezte a víziközmű cégek “kivéreztetését”, ahogy a helyi közlekedést fenntartó önkormányzati cégeket elvételének ötletét is.

Budapest, 2021. július 1., (MTI)