Az állami költségvetésből finanszírozott lakhatási támogatás bevezetését szorgalmazta csütörtöki online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

    Az ellenzéki politikus arról beszélt: a Budapest-Belgrád vasútberuházás hazai önrésze terhére adhatna a büdzsé havi 30-50 ezer forint támogatást a különösen nehéz helyzetbe került családoknak.
    A Jobbik alelnöke azzal érvelt: az utóbbi időben sokan csak azzal tudták pótolni kieső bevételeiket, hogy eladják lakásukat, albérletbe költöznek, esetleg a kivándorlás gondolatával foglalkoznak.
    Óriási gazdasági válság van kibontakozóban, és egy szerencsétlenkedő, tötymörgő kormányunk van, amely a válságkezelést elképesztő módon elbaltázza: pénzeket fordít vadászati kiállításra, űrkutatásra, gazdag vállalkozó barátainak megsegítésére, de teljes gazdasági ágazatok dolgozóira, munkavállalóira, magyar fiatalokra egészen egyszerűen nem gondol – jelentette ki.
    Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: pártja korábban kidolgozott bérlakás-programja azt irányozza elő, hogy a minősített hazai kivitelezők által épített otthonokba a piaci ár felén, harmadán lehetne beköltözni, majd 6-8 évnyi bérlés után a lakók bekerülési értéken megvásárolhatnák ezeket az ingatlanokat.

Budapest, 2021. január 21., csütörtök

Forrás: mti.hu