Budapest, 2020. december 22., kedd (MTI) – A kormány gazdaságvédelmi intézkedései azt szolgálják, hogy a következő nehéz hónapokat a vállalkozások és a családok túl tudják élni, és alkalmasak is arra, hogy a nehéz helyzetben lévők pluszforráshoz jussanak – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter keddi online sajtótájékoztatóján, a kormány döntéseit ismertetve.

    Gulyás Gergely azt mondta, a kormány legfontosabb gazdaságvédelmi döntése, hogy 2021. június 30-áig meghosszabbítják a hitelmoratóriumot, amelyre jelenleg 2,6 millió család és majdnem egymillió vállalkozó jogosult.
    Hozzátette: arról is döntött a kormány, hogy a kis- és közepes vállalkozások, egyéni vállalkozások iparűzési adója január 1-jétől a felére csökken, ezzel 150 milliárd forintot hagynak a nehéz helyzetben lévő vállalkozásoknál. Jelezte: a 2011-eshez képest így is több mint 50 százalékkal több iparűzési adó marad az önkormányzatoknál.
    A gyermeket nevelők, gyermeket váró családok megsegítése érdekében hatmillió forintig legfeljebb 3 százalékos kamatozású lakásfelújítási kölcsönt adnak, ennek a fele vissza nem térítendő támogatás.

Forrás: mti.hu