A 2022-es költségvetés, az újraindítás költségvetése, amelyben kiemelten fontos célként szerepelnek többek között a béremelési programok, főként a közszolgálatban dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülése – mondta az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára pénteken a kormány Facebook-oldalán megosztott videóban.

Bodó Sándor hangsúlyozta, a jövő évi költségvetés minden elindított életpálya-program, illetve meghozott bérintézkedés végrehajtására fedezetet nyújt.
    Ezek közül kiemelte, hogy a rendvédelmi ágazatban a civil állománynál és a honvédelmi ágazatban jövőre 5 százalékos béremelés lesz. A felsőoktatási modellváltásban részt vevő intézményeknél a béremelés mértéke 15 százalékos lesz, míg az egészségügyben idén indult, az orvosok több évig tartó, átfogó béremelési programja is folytatódik – sorolta az államtitkár, hozzátéve, hogy az egészségügyi szakdolgozók “tervszerű keresetemelése” is biztosított a jövő évi költségvetésben.
    “A kormány emellett lehetőséget biztosít arra, hogy amennyiben további ágazatokban foglalkoztatotti csoportokban előre nem tervezett bérintézkedésekről születik döntés, akkor annak fedezete megteremthető legyen a jövő évi költségvetésben” – fogalmazott Bodó Sándor.

Budapest, 2021. május 28.

Forrás: mti.hu