Idén az átadott újépítésű lakások száma 20-25 ezer között mozoghat, és a továbbiakban is lendületes növekedés várható az új lakóingatlanok piacán, részben a kormányzati támogatások, részben pedig a Magyar Nemzeti Bank zöld otthonteremtési programjának eredményeként – kommentálták az MTI-nek nyilatkozó elemzők a legfrissebb statisztikai adatokat.

    Koji László, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) elnöke az MTI-nek elmondta,  az egész évben körülbelül 22-25 ezer új építésű lakás átadására számítanak. Ez ugyan lényegesen elmarad a tavalyi 28 ezer körülitől, azonban úgy látja, töretlen az igény az új építésű lakások iránt, ami a kormányzati támogatások és a nemzeti bank zöld otthonteremtési programjának hatását is figyelembe véve a piac további bővülését vetítette előre.
    Az ingatlan.com közleménye szerint is az idén az átadott újépítésű lakások száma 20-25 ezer között mozoghat. Balogh László az ingatlanhirdetési portál vezető gazdasági szakértője közölte, bár az első háromnegyedévben az átadott lakások száma minimálisan csökkent, az építési kedv kiugró: az idén januártól szeptember végéig több mint 22 ezer lakás építése kapott zöld jelzést.

(MTI)