Azonnali, átfogó, felelős gazdaságpolitikai döntéseket, elsősorban az idei költségvetés módosítását sürgette hétfői online sajtótájékoztatóján a Jobbik alelnöke.

    Potocskáné Kőrösi Anita azt mondta, hogy a kormányzat féktelenül költekezett, ugyanakkor nem képzett tartalékot a konjunktúra éveiben, most pedig folyamatos késlekedésben van a válságkezelés során.
    Eljutottunk odáig, hogy a magyar emberek, a magyar családok a kárvallottjai az intézkedések elmaradásának – közölte, átgondolatlannak és felelőtlennek nevezve a kormányzat lépéseit.
    Le kell állítani a “látszat- és presztízsberuházásokat” – folytatta – , az ezekre szánt pénzeket a magyar családok támogatására kell csoportosítani.
    Kiemelte: a munkahelyteremtés támogatásakor nem a multinacionális cégeknek, hanem a hazai vállalkozásoknak kell juttatni a költségvetési forrásokat.
    Az ellenzéki politikus szerint “vissza kell adni az önkormányzatok önrendelkezési jogát”, meg kell szüntetni a nemzeti vagyon elherdálását, magánkezekbe játszását.
    Amíg a kormányzat nem a magyar emberek életminőségével, hanem saját pártpolitikai céljainak kiszolgálásával van elfoglalva, addig nem beszélhetünk valódi válságkezelésről – fogalmazott a jobbikos politikus.

Budapest, 2021. február 8.

Forrás: mti.hu