Az autóipar nem a probléma, hanem a megoldás része a klímaváltozás elleni küzdelemben – emelte ki Angela Merkel német kancellár Münchenben a nemzetközi autóipari és mobilitási kiállítást (IAA Mobility) megnyitó beszédében.

    A kancellár rámutatott, hogy a Frankfurtból Münchenbe költöztetett, új néven és új koncepcióval megrendezett szakmai vásáron – amelynek  hivatalos neve korábban nemzetközi autókiállítás (Internationale Automobil-Ausstellung – IAA) volt – már minden német autógyártó társaság bemutat mindennapi használatra alkalmas elektromos autókat, holott néhány éve többségük legfeljebb tanulmányautókkal, kísérleti modellekkel jelentkezett.
    Az elektromobilitás jelentőségét mutatja az is, hogy az év első hét hónapjában 370 ezer elektromos meghajtású és plugin hibrid kocsit állítottak forgalomba Németországban, ami több mint hatszoros növekedés tavalyhoz képest.
    Azonban a klímavédelmi szempontból fenntartható mobilitásért dolgozva nem szabad végérvényesen elköteleződni technológiák mellett, hanem ki kell használni minden ígéretes innováció, péládul a szintetikus üzemanyagok és a hidrogénhajtás lehetőségeit is – mondta Angela Merkel.

(MTI)