Már jelentkezhetnek a lengyel, cseh, szlovák és magyar startupok a Design Terminal régiós vállalkozásfejlesztési programjába – közölte a Design Terminal az MTI-vel pénteken.

    Az idén újdonság lesz az ötnapos kiválasztási tábor: a csapatok már itt is hasznos szakmai tudással és üzleti kapcsolatokkal gazdagodnak, így minden eddiginél több startupot segít majd a V4 Startup Force program. A pár éve a V4-es régió első startup ösztöndíj lehetőségeként indított programban lengyel, cseh, szlovák és magyar induló vállalkozások bizonyíthatják, hogy ők nemzetük legjobbjai.
    Mint írták, az éppen 30 éves jubileumát ünneplő V4-es együttműködés ad kiemelt hangsúlyt a mostani szemeszternek. A Design Terminal partnerei idén is a cseh DEX-IC, a lengyel ReaktorX Warsaw és a szlovák CAMPUS. Az ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap (IVF) támogatásával valósul meg. Célja, hogy a V4 vállalkozásai helyben lendítsék előre a régiós gazdaságot.
    A programra április 5-ig lehet jelentkezni.
    A Design Terminal közhasznú nonprofit szervezet, amely piaci bevételekből és állami támogatásból gazdálkodik. A szervezet közfeladat-ellátási szerződés keretében kap támogatást az Emberi Erőforrások Minisztériumától. A támogatás felhasználásáról évente beszámol. A Design Terminal szerződése keretében az üzleti és kulturális tehetséggondozás, a vállalkozói ökoszisztéma fejlesztés és a nemzetközi jó gyakorlatok hazai szervesítésében vállal feladatot. Szolgáltatásaik kiválasztáson alapulnak és a résztvevők számára minden esetben ingyenesek.
    A Design Terminal 12 országban szervez inkubációs programokat és 2014 óta már 1000-nél is több startuppal és számos iparág vezető nagyvállalatával dolgozott együtt.

Budapest, 2021. március 5.

Forrás: mti.hu