A Hell Energy Magyarország Kft. a Magyar Nemzeti Bank Növekedési kötvényprogramjában 67 milliárd forint névértékű zöldkötvényt bocsátott ki – tájékoztatta az energiaital-gyártó az MTI-t hétfőn.

    Kiemelték: a rekordösszegben meghirdetett zöldkötvények átlaghozama – számottevő túljegyzés mellett – 2,8 százalék lett.
    A bevont forrásokat a vállalat a közel 80 milliárd forint összegben meghirdetett beruházási programja finanszírozására tervezi fordítani, amelynek során zöld céloknak megfelelő kapacitásbővítéseket hajtanak végre Szikszón – jelezték.
    A társaság egyebek között töltőkapacitásait és alumíniumdobozgyárát bővíti; a beruházás keretében egy 700 méter hosszú, 78 ezer négyzetméteres új épületegyüttest tervez létrehozni. Az új kapacitások átadása 2023-ra várható, ekkortól a Hell Energy évente közel 3 milliárd darab alkoholmentes aludobozos termék előállítására lesz képes szikszói komplexumában.
    A cég termékeinek ma már több mint 95 százalékát végtelenszer újrahasznosítható alumíniumdobozban forgalmazzák, ami fenntarthatósági szempontból a PET palacknál kedvezőbb csomagolási forma – ismertették. A gyártó hulladékmentes technológiával, megújuló energiával működteti gyártóüzemeit – fűzték hozzá.
    Csereklye Barnabás, a Hell Energy ügyvezetője a közlemény szerint elmondta: forrásbevonásuk volumene a tőzsdén jegyzett nemzetközi nagyvállalatok kibocsátásaihoz mérhető, így új szintre léptek. Zöldkötvény keretrendszerüket a Sustainalytics független ESG (environmental, social and governance) minősítő cége hitelesítette – tájékoztatott.
    A cég árbevétele a konszolidált éves beszámolója alapján tavaly meghaladta a 72 milliárd forintot, adózott eredménye pedig 7,7 milliárd forint volt. Az előző évben, 2019-ben a vállalkozás közel 56 milliárd forint árbevétel mellett több mint 5,34 milliárd forint adózott eredményt ért el.

Budapest, 2021. július 26., (MTI)