A beutazási korlátozások, illetve  a járvány megfékezésére irányuló és a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó védelmi intézkedések hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken  eltöltött éjszakák száma tavaly novemberben 93 százalékkal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 76 százalékkal csökkent és az előző hónaphoz mérten is 65 százalékkal visszaesett – közölte pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).

    Az összes vendégéjszaka 85 százalékkal volt kevesebb, mint 2019 novemberében és 76 százalékát a belföldi vendégek töltötték el.
    A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele szintén 85 százalékkal volt keve sebb az előző év novemberinél.
    A KSH emlékeztet: a koronavírus-járvány második hullámának megfékezésére irányuló védelmi intézkedések értelmében november 10. után a kereskedelmi szálláshelyek turistákat nem, csak üzleti, gazdasági vagy oktatási célból érkező vendégeket fogadhatnak.

Budapest, 2021. január 15., péntek

Forrás: mti.hu