Jelentősen korszerűsödött a Főtáv műszaki infrastruktúrája a 729,83 millió forintos projektje megvalósulásával, amely a primer energia megtakarításon és üvegházhatású gáz kibocsátás csökkenésen túl az ellátásbiztonság javítását is eredményezi – ismertette a Főtáv Zrt. stratégiai igazgatója kedden a projektet záró online rendezvényen.

    Hódosy Béla elmondta: a Környezeti és energiahatékonysági operatív programban (Kehop) a Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft. és a Főtáv Zrt. konzorciuma által benyújtott pályázatnak köszönhetően 17 új fogyasztó távhőrendszerbe történő bekapcsolása, 502 darab hőközponti távfelügyelet kiépítése, 7 darab hőközpont teljes felújítása és 218 darab hőközponti keringtető szivattyú cseréje, valamint a III. kerület Zápor utcai gerincvezeték felújítása történt meg.
    A projekt összesített eredményeként évente 51 641 gigajoule-lal csökken a primerenergia-felhasználás, a megvalósult fejlesztések révén évente 3538 tonna üvegházhatást okozó gázkibocsátás marad el – tette hozzá.

Budapest, 2021. január 12., kedd

Forrás: mti.hu