Zöldebbé akarja tenni a fővárost Budapest vezetése – mondta az okosvárosért és részvételiségért felelős főpolgármester-helyettes szerdán Budapesten, az Égig érő fű udvarzöldítési pályázat támogatási szerződéseinek aláírása előtt.

    Kerpel-Fronius Gábor közölte, hogy a meglévő zöldterületek ápolása mellett keresik a lehetőséget növényültetésre más felületeken is.
    A pályázat szemléletformálási kísérlet, amelynek révén a városvezetés azt szeretné elérni, hogy kellemes legyen tartózkodni a társasházak kihasználatlan belső udvarain.
    A pályázat keretösszege 30 millió forint volt. A kiírásra 15 kerület 77 társasházi közössége jelentkezett, 15-en nyertek – közölte a főpolgármester-helyettes.
    A politikus hangsúlyozta, hogy a 77 közösség 105 millió forintra pályázott, de nem “ingyenpénzt” akart kapni, hiszen több mint 90 millió önerőt is felmutatott.
    Kerpel-Fronius Gábor szerint ez azt jelenti, hogy a jelentkezők is fontosnak érzik a programot, a támogatási lehetőséget nem ki-, hanem felhasználni szeretnék.

Budapest, 2021. június 30., (MTI)