Az elmúlt tíz évben kétszeresére nőtt a házasságkötések száma, és folyamatosan emelkedik a gyermekvállalási kedv is – mondta a családokért felelős tárca nélküli miniszter csütörtökön.

     Novák Katalin a Házasság hete rendezvénysorozat keretében Család-karrier-egyensúly címmel tartott online konferencián kiemelte: az elmúlt tíz év családbarát politikájának már láthatók az eredményei, hiszen negyven éve volt utoljára olyan magas a házasságkötések száma Magyarországon, mint tavaly.
    2020-ban 140 ezer fiatal kötelezte el magát egymás mellett, míg tíz évvel korábban 70 ezren kötöttek házasságot – mondta.
    Emellett az elmúlt években Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a gyermekvállalási kedv az Európai Unió tagállamai közül – tette hozzá.
    Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége, a házasság hete rendezvénysorozat központi programjainak fővédnöke köszöntőjében azt mondta, hogy az ember fizikai és lelki egyensúlyának megteremtését közösségben, szerencsés esetben a család oltalmában tanulja meg.

Budapest, 2021. február 11.

Forrás: mti.hu