Ez évtől Pest megye önállóan pályázhat az európai uniós fejlesztési forrásokra.

    Vitályos Eszter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára szerdán Budapesten, sajtótájékoztatón elmondta: a 2021-2027-es időszakban jóval kedvezőbb feltételekkel pályázhatnak a Pest megyei vállalkozások, önkormányzatok, egyházi és civil szervezetek, és nagyságrendekkel nagyobb fejlesztési forráshoz juthatnak.
    Schmidt Jenő, a Települési Önkormányzatok Országos Szövetségének elnöke kiemelte: óriási források kellenek Pest megyében oktatásra, egészségügyre, szociális ellátásra, óvodákra, bölcsődékre, utakra, járdákra. A 2007-2013-as időszakban az uniós fejlesztési forrásokból 380 ezer forint jutott egy emberre a megyében, a következő időszakban ez már 700-900 ezer forint lehet – ismertette.
    Szabó István (Fidesz-KDNP), a Pest Megyei Közgyűlés elnöke felhívta a figyelmet arra, hogy ez a legnagyobb megye, több mint 1,3 millió lakossal. Jelezte: nincsenek az első háromban a GDP-arányt tekintve, három járás pedig felkerült a legelmaradottabbak listájára; az ő erősítésüket is jelentheti a jövőben a fejlesztési források növekedése.

Budapest, 2021. május 26.

Forrás: mti.hu