Budapest, 2020. december 16., szerda (MTI) – Házi minierőmű telepítésének ígéretével közel 80 millió forint kárt okozott két szlovák csaló több mint száz károsultnak – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján, azt követően, hogy lezárult az ügyben a nyomozás.

    A csalók egyikét elfogták, társa ellen pedig elfogatóparancsot adtak ki.
    A rendőrségi közlés szerint a bűnözők 2015 és 2017 között fűtés- és áramdíjnullázó, “környezetbarát házi energiatermelő rendszer” bérleti lehetőségét kínálták a károsultaknak.
    Az ajánlat szerint a regisztrációs díjat befizetők ingatlanjaiba energetikai rendszert telepítenek, a többletenergia eladásából a bérlő jutalékban részesült volna. Az ígért “korszerűsítés” azonban sehol sem kezdődött meg, a csalók pedig a befizetett pénzzel, összesen 77 millió forinttal leléptek – ismertették.
    A budapesti nyomozók azonosították a gyanúsítottakat. Az eljárás során az is kiderült, hogy a csalók egyike 2014-ben – egy thaiföldi cég felhasználásával – kedvezményes repülőjegyek vásárlásának ígéretével követett el hasonló csalássorozatot. A férfi ellen csalás és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást, és a bíróság elrendelte a letartóztatását – közölte a rendőrség.

Forrás: mti.hu