Nekünk európaiaknak a kereszténység nem választás kérdése, hanem predesztináció – hangsúlyozta a családokért felelős tárca nélküli miniszter, a Fidesz alelnöke hétfőn a Habsburg Ottó Alapítvány és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem szervezésében megtartott Kereszténység és politikai mozgástér a XXI. században elnevezésű online konferencián.

    Novák Katalin azt mondta:  a történelem megmutatja nekünk, hogy Európa több mint egy földarajzi egység, “mert egy szellemi-lelki valóság és ha ez a szellemi-lelki tartalom hiányozni fog a jövőjéből – vagy azért, mert tudatosan kiszorítják, vagy azért, mert hagyjuk elveszni több mint két évezrede ható erejét -, akkor Európa a lényegét veszíti el”.
    Hozzátette, hogy “nem csak Európa nem létezhet a kereszténység nélkül, a kereszténység sem létezhet európai kereszténység nélkül”.
    Hangsúlyozta, hogy Európának a keresztény gondolat megőrzésére és folyamatos megújulásra van szüksége, amely nem pártpolitikai, vagy pártcsaládok kérdése, a kereszténydemokrácia megújulásának feltétele pedig az egyház megújulása is.

Budapest, 2021. június 7.

Forrás: mti.hu