Mindaddig nem fognak javulni a járványügyi adatok, amíg kellő számú ember meg nem kapja a védőoltást – mondta az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.

    Müller Cecília arról beszélt: a járvány harmadik hulláma bizonyos mértékig súlyosabban zajlik, emelkedik a kórházban ápoltak és a gépi lélegeztetésre szorulók száma is, és az adatok javulását csak a védőoltással lehet elérni.
    Hozzátette:  szerencsére folyamatosan érkeznek a vakcinaszállítmányok Magyarországra, a nap folyamán a Pfizer 104 130 adagot szállított, amely 52 065 ember beoltására lesz elég, és érkezett 100 ezer Szputnyik V vakcina is.
    Az országos tisztifőorvos felhívta a figyelmet az emberek egyéni felelősségére is. Mint mondta, a védekezés szabályai egyrészt feledésbe merültek, másrészt az emberek bele is fáradtak a védekezésbe. De nem szabad ezt tenni – figyelmeztetett, hiszen a harmadik hullámban a mutáns törzsek sokkal nagyobb fertőzőképességgel rendelkeznek, és az is “igazolódni látszik”, hogy súlyosabb megbetegedést tudnak okozni, mint a korábban megismert vírus.

 Budapest, 2021. február 23.

Forrás: mti.hu