Bérlakásépítést és a meglévő lakások korszerűsítését segítő pályázatokat ígért kedden Karácsony Gergely kormányalakítása esetére az MSZP országgyűlési képviselője.

    Hiszékeny Dezső az MSZP Facebook-oldalán közvetített online sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: ha a 2022-es országgyűlési választás után Karácsony Gergely alakíthat kormányt, akkor az új kabinet “ezerszám épít majd új bérlakásokat és a meglévő lakások korszerűsítésére különböző pályázati forrásokat fog biztosítani”.
    Értékelése szerint nagyon sok ember problémája a lakhatás, az emberek jelentős részének ez súlyos, napi problémát jelent.
    Hozzátette: az elmúlt tíz évben különböző családi otthonteremtési kedvezmények következtében rengetegen adósodtak el, az emberek tízezreinek nem jelentettek valós megoldást az ilyen intézkedések.
    Az ellenzéki képviselő közölte, nem akarják eladósítani az embereket, nem követelik meg tőlük, hogy ők maguk építsenek lakást.
    Elmondta, nagyon sokan vannak olyanok is, akik nem kívánnak tulajdont szerezni, egyszerűen lakni szeretnének.
    Hiszékeny Dezső azt mondta, nem szeretnék “röghöz kötni” az embereket, hiszen aki 40-50 millió forint hitellel vásárol lakást, az már nem nagyon tud onnan elmozdulni.
    Szerinte az állami bérlakásoknak valódi minőséget kell képviselniük, azoknak fenntarthatóaknak, korszerűeknek, alacsony rezsiköltségűeknek kell lenniük.
    Hiszékeny Dezső új pályázatokat ígért a már meglévő épületek felújítására. Szerinte ezen épületek felújítására már lett volna uniós forrás, de azt a mostani kormány nem a lakosságnak, hanem állami intézményeknek biztosította.

Budapest, 2021. július 20., (MTI)