Az MSZP továbbra is azt követeli a kormánytól és Orbán Viktor kormányfőtől, hogy folyamatosan teszteljék a magyarokat, történjen meg a kontaktkutatás, addig amíg a lakosság nem rendelkezik a megfelelő átoltottsággal – mondta Bangóné Borbély Ildikó, az MSZP országgyűlési képviselője vasárnap online sajtótájékoztatóján.

    Kiemelte, még mindig védekezni kell a vírus terjedése ellen, nem lehet “ölbe tett kézzel várni” addig, amíg lesz megfelelő mennyiségű vakcina, nem lehet tudni, hogy még mennyi ideig és milyen formában kell fenntartani a különböző szigorításokat, korlátozásokat.
    Ugyanakkor jelezte, azt a külföldi példákból lehet tudni, hogy a korlátozások akkor hatékonyak, ha mellettük megfelelő számban tesztelnek az adott kormányok és folyik a kontaktkutatás.
    Ezért az elmúlt év eseményei után, be kell látnia a kormánynak, hogy a járvány terjedését csak úgy lehet visszafogni, a tünetmentes fertőzötteket csak úgy lehet kiszűrni, ha folyamatosan “tesztelnek, tesztelnek, tesztelnek” – közölte.
    A tesztelések folytatása mellett az MSZP azt is követeli a kormánytól, hogy biztosítsa a 100 százalékos táppénzt nemcsak a pedagógusok, az egészségügyi dolgozók körében, hanem minden olyan magyar számára, aki ma dolgozik Magyarországon, aki megfertőződik, aki kontaktszemély lesz és emiatt táppénzre kényszerül.
    

Budapest, 2021. január 10., vasárnap

Forrás: mti.hu