Az MSZP szerint a kormány a multinacionális cégeknek “szórt ingyenpénzt” a koronavírus-járvány miatt fenyegetett munkahelyek védelme helyett – mondta a szocialisták elnökhelyettese vasárnap, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

    Komjáthi Imre úgy fogalmazott, a tőkeerős multinacionális vállalatok örömtáncot lejthetnek, mivel a kabinet tavaly 1700 milliárd forinttal támogatta őket. Ezt úgy szemléltette, hogy az adófizetőknek 130 millió forintjukba került egy-egy munkahely ezeknél a társaságoknál, ami alkalmazottanként 27 évi átlagkeresetnek felel meg.
    Az MSZP politikusa hangsúlyozta, a kormánynak ehelyett a munkahelyüket elvesztőket és a kis- és középvállalkozásokat kellett volna segítenie, például a 80 százalékos bértámogatás bevezetésével.
    A kabinet 425 milliárd forintból minden bajba jutott vállalkozásnak segíteni tudott volna a bértámogatással, ehelyett azonban csak mindössze 50 milliárd forintot fordított erre a célra, miközben sportlétesítményeket és más látványberuházásokat bőkezűen támogatott – mondta Komjáthi Imre.
    A szocialisták elnökhelyettese emellett ismételten követelte a 100 százalékos táppénz bevezetését azoknak a munkavállalóknak, akiknek igazoltan koronavírus-fertőzés miatt kell karanténba vonulniuk.

Budapest, 2020. január 17., vasárnap

Forrás: mti.hu