Mintegy 600 ezren csatlakoztak az Ökumenikus Segélyszervezet szeretet.éhség. elnevezésű adventi pénzadománygyűjtéséhez, és összesen több mint 232 millió forint gyűlt össze az akcióban.

    A segélyszervezet tavaly 25. alkalommal indította el országos adventi pénzadománygyűjését, amely a szeretet.éhség. mottóról és a beleharapott mézeskalácsszívről ismert, és amelynek fókuszában most sem az ajándékozás, hanem a segélyszervezet egész éves szegénység elleni küzdelme állt, amelyet országos intézményhálózatán keresztül folytat az év 365 napján.
    Lehel László, a segélyszervezet elnök-igazgatója a gyűjtés eredményét ismertető pénteki, budapesti sajtótájékoztatón elmondta: a beérkező adományok az országos intézményhálózaton keresztül végzett egész éves munka mellett néhány jelentős fejlesztést is lehetővé tesznek ebben az évben. Egyebek között új gyermekfejlesztő központ jöhet létre Olaszliszkán, megújulhat és gyermekbarátabbá válhat a szolnoki és miskolci családok átmeneti otthonának udvara, illetve több hátrányos helyzetű településen is kisebb felújításokkal javulhatnak a körülmények a segélyszervezet “jelenlét pontjain”.

Budapest, 2021. január 29.

Forrás: mti.hu