Tudatosan kell gondját viselni a teremtett világnak, és elengedhetetlen, hogy erre a gyermekeket is megtanítsuk – közölte a KDNP frakcióvezetője, Újbuda országgyűlési képviselője szombaton az MTI-vel.

    Simicskó István emlékeztetett, idén hetedszer ünneplik meg hazánkban a magyar természet napját. “Sok alkalom van, amikor a teremtett világ értékeit állítjuk a középpontba, de a mostani kiemelkedik közülük” – fogalmazott, hozzátéve, a “mai jeles napot ugyanis a civil összefogás, a magyar emberek természet iránti szeretete hozta létre”.
    Kiemelte, a magyar természet napjának célja, hogy felhívja a figyelmet az “anyatermészet kincseire, melyek ajándékaiból mi is nap mint nap részesülünk”.
    “A minket körülvevő világ erőforrásait – mint amilyen az ivóvíz, a termőföld, a nyersanyagok – legtöbbször magától értetődőnek vesszük”, ezért fontos megérteni, hogy “gyermekeink csak akkor élvezhetik ezeket a felbecsülhetetlen kincseket a jövőben, ha jó gazda módjára bánunk a természettel” – fejtette ki Simicskó István.
    A kereszténydemokrata politikus aláhúzta, “emberként kell viselkednünk, nem pedig fogyasztóként”.
    “Bár valamennyien osztozunk a Föld adományain, védelme, megőrzése is mindannyiunk közös feladata” – közölte.
    Simicskó István szerint mindenki a maga lehetőségei szerint tud tenni azért, hogy ez a felbecsülhetetlen kincs ne sérüljön, hanem inkább tovább gyarapodjon.
    “Egészségünk, életünk kulcsa a minket körülvevő természet, vigyázzunk rá, hiszen így vigyázhatunk magunkra és egymásra!” – zárta közleményét a kormánypárti politikus.

Budapest, 2021. május 22.

Forrás: mti.hu