Karácsony Gergely főpolgármester arra kéri az embereket, hogy bízzanak a koronavírus elleni vakcinában, az orvosokban, a kutatókban, és jelentkezzenek az oltásra saját és mások védelméért.

    A főpolgármester szombaton, a Facebook-oldalára feltöltött videóban közölte: az elmúlt években a magyar politika sokat tett azért, hogy az emberek elveszítsék a bizalmukat a legfontosabb állami intézményekben.
    “Elhihetik, ellenzéki városvezetőként nekem is ezer okom van arra, hogy ne bízzak a kormányban, de a védőoltással kapcsolatos bizalom nem a kormányról, vagy éppen az ellenzékről adott értékítélet” – mondta.     Kiemelte: az orvosok, a kutatók, az egészségügyi szakemberek “jót akarnak, amikor arra buzdítanak, hogy adassuk be az oltást.”     A Magyarországon használható vakcinák mind a magyar, mind az európai hatóságok alapos vizsgálatát követően kapják meg az engedélyt, és bár a vakcinafejlesztés gyors volt, “semmiképpen nem volt felületes” – hangsúlyozta.     “A fegyver, amely megállíthatja a pandémiát, itt van mindannyiunk kezében, nem engedhetjük meg, hogy nem használjuk” – jelentette ki a főpolgármester, aki a videóban azt mondta, hogy ő is regisztrált a védőoltásra.     Karácsony Gergely a videóban ismét felajánlotta Budapest segítségét, együttműködését a kormánynak, hogy a rendelkezésre álló oltóanyagot minél többen megkaphassák, mert szerinte a fővárosi tapasztalatok, a logisztikai kapacitás és a szakemberek munkája hozzájárulhat az átoltottság növeléséhez és a járvány leküzdéséhez.

Budapest, 2020. január 9., szombat

Forrás: mti.hu