A főváros olyan emlékévet készül tartani 2023-ban, amely a lehető legváltozatosabb módon bemutatja Budapest történelmét, bevonva az ott lakókat és a főváros iránt elkötelezett vidékieket egyaránt – közölte a főpolgármester Budapesten, sajtótájékoztatón.

    Karácsony Gergely azt mondta: minden remény megvan arra, hogy a felújított Lánchíd átadásával ünnepelhetik majd meg Budapest megalakulásának 150. évfordulóját. Megjegyezte, 148 éve éppen ezen a napon jött létre a főváros, Pest, Buda és Óbuda egyesítésével.
    Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes kijelentette, hogy Budapest azért erős, mert toleráns, büszke a saját sokszínűségére. A főváros a megalakulása óta befogadó, olyan hely, ahol otthonra lelhet, aki máshol született, ahol az összefogás erősebb a széthúzásnál – tette hozzá.
    Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója jelezte, hogy 2023-ban megvalósul a Könyvfőváros program, amely még szorosabb kapcsolatot alakít ki az emberek és az olvasás között.

(MTI)