Azonnali intézkedésre szólította fel a kormányt szerdai online sajtótájékoztatóján a Jobbik három országgyűlési képviselője, mondván, vagy adjanak támogatást azoknak, akiknek a válság miatt kiesik a bére, vagy kezdjék meg – szabályozott keretek között – az ország részleges újranyitását.

    Z. Kárpát Dániel Európa egyik legszűkmarkúbb, legkegyetlenebb kormányának nevezte a magyart, “amely hajlamos teljes társadalmi csoportokról megfeledkezni, illetve lemondani”.
    Az ellenzéki politikus pártja azon, korábban már bemutatott javaslatára emlékeztetett, hogy egy kormányzati alapól állják a járvány miatt kieső bérek négyötödét.
    Egyben sürgette, hogy – a járványügyi előírások szem előtt tartása mellett – a magyar sportolók lehetőségeit visszaadva nyissák újra a szabadidőközpontokat.
    Magyar Zoltán arra hívta fel a figyelmet, hogy a vendéglátóhelyek zömének újranyitásához nincs már elegendő tartaléka a tulajdonosnak, ezért vagy bértámogatásra vagy szabályozott újraindításra van szükség.
    Nunkovics Tibor társadalmi igazságtalanságnak nevezte, hogy a kormányzati támogatások elmaradása matt egyre több vállalkozás megy tönkre, miközben “a fideszes haverok kaszinói” tovább termelhetik a profitot.

Budapest, 2021. január 27., szerda

Forrás: mti.hu