A bérleti díjat fizető vállalkozók azonnali megsegítésére szólította fel a kormányt szerdai online sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

    Minden bajba került magyar vállalkozó bérleti díját vállalja át Magyarország, főleg azokét, akik most nem tudják az alaptevékenységüket száz százalékban folytatni – sürgette az ellenzéki politikus.
    Szerinte a koronavírus okozta veszélyhelyzetben “a kormány az egyik lehetőség után a másikat szalasztja el”, “értelmetlen piramisépítéseket, cicomaberuházásokat” támogat, miközben a kieső munkabérek pótlására, a vállalkozók megsegítésére csak mikroszkopikus méretű programokat dolgozott ki.
    Pártja javaslatát ismertetve olyan állami alap felállítását sürgette, amely legalább nyárig átvállalja ezeket a terheket, így szavatolva a vendéglátóhelyek, edzőtermek, szabadidő-központok üzemeltetőinek túlélését.
    Z. Kárpát Dániel hangsúlyozta: nem kapnak érdemi segítséget ezek a cégek, holott “ők viszik a hátukon ezt az országot”. Arra emlékeztetett: a mikro-, kis- és középvállalkozók adják a hazai munkahelyek kétharmadát.
    Hozzátette: az általuk javasolt támogatás mellett a másik lehetőség az, hogy az egészségügyi előírások maximális betartásával, szabályozott módon – például létszám- vagy területkorlátozás mellett – újra megnyitják a vendéglátóhelyeket, az edzőtermeket, szabadidőközpontokat.

Budapest, 2021. február 3.

Forrás: mti.hu