Intézmények, települések és az ország, az államhatárok biztonságához is hozzájáruló kutatóhely kezdte meg működését a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen (NKE).

    A Biztonsági Technológiák Nemzeti Laboratórium (BTNL) csütörtöki bemutatkozó online konferenciáján Gulyás Tibor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) innovációért felelős helyettes államtitkára elmondta: az ITM kiemelt feladatának tartja, hogy a hazai erősségekre, kutatói együttműködésekre építve választ tudjanak adni az országot érintő globális problémákra.
    Ennek nyomán tavaly 17 nemzeti laboratórium és egy kutatólaboratórium kezdte meg a munkát, s ez a kör az idén tovább bővül, köztük most az NKE-n felálló laboratóriummal – jelezte.
    Christián László, a projekt szakmai vezetője elmondta, hogy a labornak három alprojektje van: a biztonságos ország, biztonságos határ; a biztonságos település, valamint a biztonságos intézmény. A labor jelmondata: “innováció és partnerség a biztonságban”. A cél az, hogy megteremtsék a biztonsági innováció mindazon alapjait, amelyek egyszerre szolgálják a köz- és magánbiztonságot.

Budapest, 2021. május 13.

Forrás: mti.hu