Hatezer kilogramm hal és félpercenként egy kürtőskalács fogyott a Csárdafesztivál első napján, az adatokról a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) tájékoztatta az MTI-t.

    Mint írják, a Szent István-napok egyik legínycsiklandozóbb programja a Csárdafesztivál – A magyar virtus íze és ritmusa a belvárosban, amelynek első napján több mint 45 ezren kóstoltak bele a hazai konyha páratlan ízeibe.
    Volt olyan csárda, ahol több mint 6000 kilogramm halból készítettek ételt és az elfogyasztott kürtőskalácsból is bábeli magasságú tornyot lehetett volna építeni – tartalmazza a közlemény.
    A Vörösmarty téri rendezvény augusztus 22-ig várja a finomságokra és a magyar muzsikára éhes látogatókat. A rendezvényről további információ a szentistvannap2021.hu oldalon olvasható.

Budapest, 2021. augusztus 21., (MTI)