“Versenyt futunk az idővel, tovább gyorsítunk az oltáson” – mondta a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára, az oltási munkacsoport vezetője a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján.

    György István szavai szerint Magyarország már a harmadik helyen áll az európai uniós oltási ranglistán azzal, hogy az első oltást több mint 721 ezren, a másodikat 252 847-en kapták meg.
    Emellett ugyanakkor a járvány “harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk”, rohamosan nő az aktív fertőzöttek és a kórházban ápolt betegek száma, sem az első, sem a második hullám nem produkált ilyen rohamosan növekvő számokat – fogalmazott.
    Az államtitkár rámutatott, az oltási munkacsoport ezért is döntött az oltási stratégia március 1-jei módosításáról. A cél, hogy húsvét tájára – a húsvéti ünnepnapokat figyelembe véve április 11-ikére – lehetőleg minden regisztrált megkapja az első oltást, a lakosság minél szélesebb rétege szerezzen védettséget.

Budapest, 2021. március 2.

Forrás: mti.hu