Budapest, 2020. december 22., kedd (MTI) – Fiatal fotóművészeknek, szakíróknak és szaktanároknak hirdetett ösztöndíjat a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.(MANK); a jelentkezési határidő január 20.

    A Pécsi József fotóművészeti ösztöndíj célja, hogy segítse a 35. életévüket még be nem töltött fiatal fotóművészek, fotóriporterek és alkalmazott fotográfusok pályakezdését, szakmai fejlődését – közölte a MANK kedden az MTI-vel.
    A pályázat nyertesei a jövő évben havonta bruttó 200 ezer forintos támogatásban részesülnek. Emellett a nyerteseknek a MANK további megjelenési lehetőségekkel és a jövő évben beszámoló kiállítással is segíti a szakmai előre menetelt.
    Jelentkezni online lehet a www.alkotomuveszet.hu oldalon keresztül. A pályázóknak elektronikus formában kell feltölteni a pályázati adatlapot, szakmai önéletrajzot és egy munkatervet, amely bemutatja az ösztöndíjas időszakra tervezett szakmai tevékenységét, valamint a pályázó eddigi fotóművészeti tevékenységét bemutató dokumentációt. Az ösztöndíjban jövőre öt alkotó részesülhet.
    A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma által kinevezett szakértői kuratórium bírálja el.
    Bővebb információ és a pályázati kiírás a www.alkotomuveszet.hu oldalon érhető el.