Veszprém, 2020. december 17., csütörtök (MTI) – Gördülékenyebbé teszi 2023 Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa programsorozatra való előkészületeket a közelmúltban elfogadott Veszprém Törvény, így téve lehetővé, hogy időben megvalósulhasson a rendezvénysorozat infrastrukturális háttere – hangsúlyozta csütörtöki, veszprémi sajtótájékoztatóján a programsorozat kormánybiztosa.

    Navracsics Tibor kiemelte: a Veszprém-törvény, melynek kedden volt a zárószavazása, megkönnyíti, felgyorsítja a beruházásokkal kapcsolatos hatósági eljárásokat, valamint a jogszabály révén néhány, hosszú évek óta kihasználatlan, állami tulajdonban lévő épület kerül önkormányzati tulajdonba.
    Mint mondta, a törvény által lehetővé válik, hogy a szükséges beruházások, felújítások rövid határidőn belül, a programsorozat 2023-as kezdete előtt megvalósulhassanak.
    Porga Gyula, Veszprém polgármestere arról beszélt, hogy megújul és új funkciót kap egyebek mellett az évtizedek óta üresen álló gyermekkórház, a vasútállomás környéke, a könyvtár és a múzeum.