A Demokratikus Koalíció (DK) szerint az Orbán-kormány kudarca miatt “minden ezredik magyar” meghal a koronavírus-járványban – mondta a párt szóvivője kedden, a Facebookon online közvetített sajtótájékoztatón.

    Barkóczi Balázs kifejtette, mostanra átlépte a tízezret a koronavírusban elhunyt magyarok száma, ami azt jelenti, hogy Magyarország a világ hatodik legrosszabbul teljesítő állama a halálozási mutatók alapján. Példaként említette, hogy lakosságarányosan az Egyesült Államokéhoz hasonló a magyar halálozási arányszám, amely az ausztriainak és a romániainak a másfélszerese, a németországinak pedig kétszerese.
    Az ellenzéki politikus a miniszterelnök legutóbbi nyilatkozatára utalva úgy fogalmazott, “nem a kormány vitte le a birkózószőnyegre a vírust, hanem a vírus ugrál a birkózószőnyegen magateheteltlenül és mozdulatlanul fekvő Orbán-kormány fején”.
    A DK mindezek miatt felszólítja a kormányfőt, hogy ismerje be a kabinet “emberéleteket követelő kudarcát” és kérjen bocsánatot a magyaroktól – mondta Barkóczi Balázs.

Budapest, 2021. január 5., kedd

Forrás: mti.hu