A Demokratikus Koalíció (DK) ellenzéki előválasztáson induló miniszterelnök-jelöltje azt ígéri, hogy ha jövő tavasszal ő alakíthat kormányt, akkor újra megnyitja a Norvég Alapról szóló tárgyalásokat.

    Dobrev Klára szerdai, online sajtótájékoztatóján felhívta a figyelmet arra, hogy megszűntek az alapról folyó tárgyalások a norvég és a magyar kormány között. Ezzel Magyarország 77 milliárd forinttól esett el – tette hozzá.
    Az ellenzéki politikus, európai parlamenti (EP-) képviselő úgy fogalmazott: Orbán Viktor miniszterelnöknek nem fontosak azok a szegény gyerekek, akiknek az oktatását, az étkeztetését, az életét lehetne megoldani ebből a pénzből, nem fontosak azok a magyarok, akiknek ezrei panellakásokban “főnek meg” a hőségtől, mert nem jut pénz panelrekonstrukcióra. Ebből a 77 milliárdból kétszer lehetne megmenteni a Velencei-tavat – emelte ki.
    Mint mondta, ez a pénz jár a magyar civil szervezeteknek, a magyar állampolgároknak, a magyar kisvállalkozóknak. “Orbán Viktor kijelentette, hogy ha ő és az oligarchái nem tehetik zsebre ezt a pénzt, ha nem ő mondhatja meg, hogy ki kaphat ebből a pénzből, akkor inkább senki ne kapjon belőle Magyarországon” – jegyezte meg Dobrev Klára. Ugyanez történik az EU-támogatásokkal is, a kormányfő nem hajlandó változtatni a politikáján, még akkor sem, ha pontosan tudja, hogy Magyarország nagyon sok pénzt fog veszíteni – tette hozzá.

Budapest, 2021. augusztus 4., (MTI)