Üzengetés és fenyegetőzés helyett a kormány adja oda a beígért támogatást a vendéglátósoknak – mondta a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke szombati online sajtótájékoztatóján.

    Varju László a DK közösségi oldalán közzétett videóban érthetőnek nevezte, hogy a vendéglátósok egyre gyakrabban és egyre elkeseredettebben nyilatkoznak a koronavírus-járvány miatti lezárásokról.
    Azt mondta: attól, hogy a miniszterelnök a Kossuth rádióban “szankciókat harsog”, az operatív törzs türelmet kér, a többi kormánytag pedig “sugárban hazudik”, nem fogják túlélni a vállalkozók a válságot.
    Varju László úgy fogalmazott: a koronavírus-járvány kitörése tavaly az egész világon sokkolóan hatott, a hirtelen jött leállás és veszélyhelyzet “ismeretlen élmény volt” a mai kor embere számára. De a felelős kormányzatok Európa-szerte képesek voltak gyorsan reagálni, hogy megmentsék a csődtől a vállalkozásokat és a munkavállalókat – tette hozzá.
    A DK politikusa példaként említette a segítségre a bértámogatást. Magyarországon azonban már maga a támogatás igénylése is “kész akadálypálya”, de rengeteg panasz érkezik “bennragadt húszmilliárdnyi támogatásról” is – emelte ki.

Budapest, 2021. január 30.

Forrás: mti.hu