A Demokratikus Koalíció (DK) kedden arra szólította fel a kormányt, hogy “szüntesse meg az adatgyűjtést” a koronavírus elleni vakcina regisztrációs oldalán.

    Varga Zoltán, a DK frakciószóvivője online sajtótájékoztatóján hangsúlyozta: azt szeretnék elősegíteni, hogy minél többen regisztráljanak a koronavírus elleni védőoltásra, az elmúlt hetekben azonban sok megkeresést kaptak olyanoktól, akik az állítják, azért nem regisztrálnak, mert nem akarják, hogy a kormány esetleg visszaéljen az adataikkal egy kampány során.
    Kiemelte, hogy a vakcinainfo.gov.hu oldalon egy olyan beikszelendő opció is szerepel, amely szerint a regisztráló megadott kapcsolattartási adatait későbbi kapcsolattartás céljából visszavonásig kezelhetik. Varga Zoltán azt mondta, sokan nem tudják, hogy ezt a hozzájárulást nem kötelező beikszelni, ezért inkább a regisztrációtól is elállnak.
    A kormány az adatgyűjtés helyett szorítkozzon a tömeges oltásra való felkészülésre, és ne csökkentse a regisztrációba vetett, amúgy is nagyon “ingoványos” bizalmat! – kérte a képviselő.

Budapest, 2021. január 12., kedd

Forrás: mti.hu