Az MSZP szerint a társadalom becsületes többségének érdekében kezdeményezett népszavazást Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltjük – mondta a szocialisták elnökhelyettese vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

    Komjáthi Imre úgy fogalmazott, hogy 12 éve egy urizáló kisebbség van hatalmon Magyarországon, az MSZP azonban ezzel szemben a becsületes többséget képviseli, azokat akik “ezt az országot a hátukon viszik”.
    Kiemelte, a Karácsony Gergely által indított, jövővédőnek nevezett népszavazási kezdeményezés az élet valós problémáira keres megoldást.
    Az MSZP elnökhelyettese elmondta, a referendummal el akarják érni a kínai Fudan egyetemnek szóló vagyonjuttatás hatályon kívül helyezését, és a magyarországi gyorsforgalmi utak koncesszióba adását is meg akarják akadályozni, továbbá el kívánják érni, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez.  
    A népszavazási kérdések kitérnek arra is, hogy minden 60 év feletti magyarországi lakos ingyenesen jogosult legyen-e koronavírus-antitest kimutatására alkalmas tesztre, az álláskeresési járadék folyósításának leghosszabb időtartamát pedig meghosszabbítsák-e kilenc hónapra a jelenlegi háromról.
    Komjáthi Imre elmondta, hogy az utóbbi lépést különösen fontosnak tartják, mivel az MSZP nem segélyalapú, hanem esélyalapú társadalmat szeretne.

Budapest, 2021. augusztus 8., (MTI)