Újabb jelentős fejlesztés előtt áll a hazai vasúthálózat a következő 10-15 évben, a pályahálózat korszerűsítésére, a járműállomány fiatalítására és a kapcsolódó fejlesztésekre “ezermilliárd” forintokban mérhető a forrásmennyiség – mondta az Információs és Technológiai Minisztérium (ITM) közlekedéspolitikáért felelős államtitkára kedden Nagycenken.

    Mosóczi László a Győr-Sopron-Ebenfurti Vasút (GYSEV) Zrt. üzemeltetése alatt álló nagycenki Széchenyi Múzeumvasút fejlesztéseinek átadóján azt hangsúlyozta, hogy egyre több jövőbemutató újdonság jelenik meg a hazai vasúti közlekedésben.
    Részletezte: folyamatosan állnak forgalomba azok az emeletes motorvonatok, amelyek a Budapest elővárosi viszonylatban közlekednek; idén befejezik a Szegedet Hódmezővásárhellyel összekötő vasúti pálya munkálatait; előkészületi szakaszban van a Budapest és Varsó közötti nagysebességű vasútvonal hazai szakaszának megépítése; a nyári főszezon kezdetére befejeződik a Szabadbattyán és Balatonfüred közötti pálya villamosítása, emellett több kisvasúti fejlesztés is folyamatban van.

Nagycenk, 2021. május 18.

Forrás: mti.hu