Magyarnak lenni hátrány helyett újra előny, a magyarság mára “egységes világnemzetté vált” – emelte ki Potápi Árpád János, a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkára a hétvégi magyar iskolák online találkozóján pénteken.

    Az államtitkár úgy fogalmazott: 2010-ben nem szimplán kormányváltás történt, radikális irányváltás kezdődött a magyar nemzet életében, és ez igaz a magyar nemzetpolitikára is. Mára újraegyesítették a magyar nemzetet, egységes Kárpát-medencében gondolkodhatnak az oktatás, a kultúra, a gazdaság és a média területén egyaránt – mondta, kiemelve: mindehhez szorosan kapcsolódik a diaszpóra magyarsága.
    Minden magyarnak otthona Magyarország, és ha úgy döntenek – akár a diaszpórában élő magyarok is -, hogy visszatérnek, Magyarország mindig szívesen látja őket – hangsúlyozta Potápi Árpád János.  
    A nemzetpolitikai államtitkár kiemelte: nehéz ma olyan diaszpórát találni, amelyet a nemzetpolitika az elmúlt években ne ért volna el, a magyar szervezetekkel, közösségekkel, mentorokkal napi szintű kapcsolatot tartanak, a világ magyar közösségeinek rendszerszintű támogatását valósították meg az elmúlt években.

Budapest, 2021. február 26.

Forrás: mti.hu